Att äta och shoppa på Island

Hej allesammans!

Vi måste nästan säga att idag har vi haft besöksrekord här på bloggen, vilket är riktigt roligt! Kul att så många är intresserade.

Nu hade vi tänkt sammanfatta shoppingen här på Island. Igår söndag så var vi på Kringlan, en av Islands största shoppingcenter. Där hade de väldigt mycket olika butiker, där fann vi även några butikskedjor som Zara och Topshop. Priserna är ungefär som hemma i klädväg. Väskor, smycken, mössor, vantar och liknande är snäppet billigare, vilket har gjort att vi har handlat väldigt mycket sådant här. Ett annat plus här på Island är att de har väldigt lätt för engelska, vissa kan även svenska. Många av de som jobbat i butiker vi besökt har någon gång i sitt liv bott i Sverige så därför förstår dom lite. Därför funkar både engelska och skandinaviska här på Island.

Idag har vi även varit ner på stan här i centrum av Rejkavik, vi har sett att de har större utbud av resturanger/pubar/utestället än hemma. Nästan varannan butik vi passerat på gågatan har varit en resturang eller pub.

Nu ikväll har vi gjort ett besök på en urmysig resturang, synd vi inte hade besökt denna resturang tidigare. Då hade vi verkligen ätit där flera gånger under veckan. Ingen av oss har ätit godare pizza en den som de serverade där. Stället hette Eldsmidjan och ligger mitt på gågatan i centrum, så den är lätt att hitta till!




I väntan på maten larvar sig Carolina lite..







Grymt god Salami pizza, stenungsbakad.

Nu måste vi sova, imorgon går bussen till flygplatsen i Keflavik kl 04.40. Så godnatt med er :)
 Kram / Sara & Carolina



Kommentarer
Postat av: Mormor Helena

Hoppas ni sovit någotsånär.Ni ska veta att ni är välkomna hem.Den här veckan har varit ett äventyr,inte bara för er,utan även för oss som följt er hemifrån.Jag tror att många av oss har blivit riktigt sugna på Island.Kramar.

2009-11-02 @ 23:38:21
Postat av: Mia

Hejsan brudar! Tack för en helt underbar resa!!

Helt suvränt skrivet o alla bilder, WOW!

Ha en skön hemresa! Kram på er

2009-11-03 @ 08:31:56
URL: http://bamseskrypin.zoomin.se
Postat av: "Sissis Mormor"

Vilken fantastisk fin resa ni gjort, och massor av fina bilder har ni tagit...... blev nyfiken:) när jag pratade med Maria, och nog blev jag sugen på en liten resa till Island!

Välkommen hem!

Kram/Ulla

2009-11-03 @ 08:35:28
URL: http://www.hean.zoomin.se/
Postat av: Erik von S

Lagom avis man blir på er. Island är något man har drömt om att besöka, men så lär ju aldrig bli fallet. Ha det bra och trevlig hemresa. Kram

2009-11-03 @ 09:01:53
URL: http://elky.blogg.se/
Postat av: Anna-faster

Är det redan slut på resan? Jag vill se mer...

2009-11-03 @ 13:32:04
URL: http://www.egotrippen.se
Postat av: AlexH

Det är så roligt att varje blogg robinsson-anna länkar till får besöksrekord:) jätteintressant blogg hoppas det är grymt :)

2009-11-03 @ 19:20:30
URL: http://minialex.blogg.se/
Postat av: Wassti

Tack för härlig reseskildring! Vad mycket ni har hunnit med! Kommer information om kostnader för utflykter och resor senare? / Wassti

2009-11-03 @ 20:37:29
Postat av: Sara och Carolina

Resan är inte riktigt slut än :) Vi kommer att uppdatera nu här hemma om vad allt kostade, vad som är bra att veta när man reser till Island och lite annan rolig information om allt och inget! =) så håll utik de närmsta dagarna!

/ sara och carolina

2009-11-03 @ 20:44:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0